Flere huse i en samlet bebyggelse

by

En ny flade er åbnet ca. 100 m syd for det nordligste kulturlagsfelt, adskilt fra dette af et område med store lertagningsgruber, hvor områdets beboere har gravet ler til gulve og lerklining af husenes vægge.

plan

Foreløbig oversigtsplan over den nordlige koncentration af stolpehuller.

Muldlaget er gravet af over et areal på ca. 4000 m2. Inden for denne flade ses bebyggelse i form af to tætte koncentrationer af stolpehuller indesluttet af og adskilt ved områder med flere gruber. Stolpehullerne samler sig i to øst-vest løbende bræmmer. Bebyggelsen er ikke afgrænset, og større flader skal afgraves i de kommende uger.

Efter at alle anlægsspor er blevet indmålt med GPS, er vi begyndt at få et overblik over de mange stolpehuller og udskille hustomter i virvaret. I første omgang koncentrerer vi os om den nordlige del af bebyggelsen. Indtil videre ser der ud til at tegne sig mindst fire adskilte områder/gårde med treskibede langhuse i flere faser. Det er endnu for tidligt at sige, hvilke huse der har stået samtidigt. Bebyggelsen daterer sig bredt til de sidste 2 årh. f.Kr. Fylden i flere af stolpehullerne indeholder meget rødbrændt lerklining, hvilket tyder på, at bebyggelsen på et tidspunkt har været hærget af en brand.

Reklamer

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

w

Connecting to %s


%d bloggers like this: