Snit, profiler og stolpehuller

by

Et par dage med regnvejr har gjort det nemmere at komme i jorden, og det er nu tid til at gå lidt i dybden på kulturlagene. I dag er et mindre område blevet afgravet i fladen, og der er gravet et snit nord-syd igennem pladsen for den formodede hustomt i feltets sydlige del. 

Der er ikke fundet entydige gulvlag i form af lergulve, men flere stolpehuller viser nu, at der har stået huse på stedet. Et af stolpehullerne tegner sig i profilen – de gennemgravede jordlag – i det 10 m lange håndskovlede snit, hvor det kan ses, at det er gravet igennem kulturlagene på stedet. Det betyder, at der her også har stået huse, efter at kulturlagene er blevet ophobet på stedet. I nogle af stolpehullerne er det i fylden også muligt at se aftrykket efter den stolpe, der har stået i hullet.

Stolpehuller. Eksempel på hustomt fra ældre jernalder, 1. årh. e.Kr.

Stolpehuller. Eksempel på hustomt fra ældre jernalder, 1. årh. e.Kr.

Alle lag og anlæg i form af gruber, stolpehuller, stenlægninger mm måles op, tegnes, fotograferes og beskrives, så de er dokumenteret og indgår som brikker i det billede, der tegner sig, efterhånden som undersøgelsen skrider frem.

Når dette er gjort, og der er foretaget en vurdering af forholdene og lagt en strategi og en prioritering for de videre undersøgelser, er vi klar til atter at køre gravemaskinen i stilling.

Reklamer

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

w

Connecting to %s


%d bloggers like this: