Pløjejorden fjernes

by

Den store gravemaskine fører an da vi starter udgravningen. Pløjejorden afgraves over et areal, hvor vi ved vore forundersøgelser har registreret gruber, stolpehuller og flader med bevaret kulturlag, som vi ud fra den keramik, der er efterladt i området, kan datere til ældre jernalder – dvs. 1.-2. årh. f.Kr. Gruberne er ofte gravet for at hente ler til gulve og lerklining af vægge i jernalderens huse og siden brugt til affald fra beboernes husholdning. Tilsvarende er kulturlagene i en vis udstrækning affaldslag ophobet på og omkring bosættelsen.

Som regel er levnene fra jernalderens aktiviteter i vid udstrækning pløjet op ved bondens dyrkning af området i de årtusinder, der siden er rendt igennem timeglasset.

Når vi finder bevarede kulturlag, giver det os et håb om at kunne finde forseglede spor af jernalderens huse. Ud over blot at finde aftegninger efter stolpehullerne fra husets bærende konstruktion, kan der her gemme sig rester af gulve, ildsteder, stenlægninger, beboelses- og staldområder.

Reklamer

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

w

Connecting to %s


%d bloggers like this: